Samsung updateaza scannerul de amprenta

/, Blog, Samsung/Samsung updateaza scannerul de amprenta

In urma scandalului legat de vulnerabilitatea scannerului ultrasonic de amprenta integrat in noul tip de ecran Samsung folosit la telefoanele S10, S10+ si in seria de phableturi Galaxy Note 10, producatorul koreean a reactionat prompt si astfel posesorii acestor terminale pot instala un update de software.

Acest update vine in forma unui pachet de mici dimensiuni, de aproximativ 4.3 MB si ca o instalare separata de sistemul de operare. Asadar, nu va fi nevoie sa faceti un update major al firmware-ului telefonului sau sa cautati prin meniuri optiunea care forteaza un asemenea update.

O notificare dedicata va aparea pe ecranul acestor telefoane in momentul in care Samsung o va distribui in zona dumneavoastra geografica, si tot ce trebuie sa faceti e sa acceptati aceasta instalare urmand instructiunile de pe display.

Firmware-ul curent al scannerului de amprenta are versiunea 2.0.26.12, iar dupa update, ea va fi 2.0.24.20. Asociate acestui update vin niste recomandari oficiale din partea lui Samsung adresate celor care folosesc sau au folosit in trecut alte protectii de ecran decat cele oficiale ale producatorului. Ei sunt indemnati sa stearga toate amprentele inregistrate, dupa care sa instaleze update-ul si apoi sa inregistreze noi amprente, fara vreo folie instalata.

Samsung avertizeaza ca instalarea unor folii sau a altor protectii de ecran care prezinta o textura are un impact negativ si semnificativ in inregistrarea si recunoasterea amprentelor. Posesorii de S10, S10+ si Note 10 sunt sfatuiti sa fie foarte atenti in privinta foliilor pe care le instaleaza pe telefoanele lor, Samsung insistand ca doar cele originale ii pot feri de necazurile care au fost dezvaluite de presa online in ultimele zile.

Samsung a inceput deja sa distribuie acest update in Korea de Sud, pentru toate terminalele din seriile S10 si Note 10, urmand ca in scurt timp el sa fie disponibil si in restul pietelor unde au fost vandute aceste telefoane.