Samsung va folosi scanere de amprenta ultrasonice

/, Blog, Samsung/Samsung va folosi scanere de amprenta ultrasonice

Urmatorul flagship al celor de la Samsung va fi primul care va folosi un scaner de amprenta ultrasonic integrat in ecran. Surse din Taiwan indica faptul ca Samsung ar urma sa utilizeze cea mai recenta tehnologie dezvoltata de Qualcomm.

Este vorba de cea de-a treia generatie de scanere biometrice Qualcomm. Primul senzor de acest tip a fost dezvaluit in 2015, in timp ce a doua a aparut in luna iunie a anului trecut. Tehnologia actuala ajuns la cea de-a treia generatie, si se pare ca acum functioneaza suficient de bine pentru ca Samsung sa accepte sa o introduca in telefoanele lor de varf.

Producatorul coreean va avea nevoie de aprovizionare masiva pentru terminalul S10, intrucat se asteapta ca vanzarile acestui telefon sa fie crescute. Scanerul ultrasonic se fixeaza in spatele ecranului, si, spre deosebire de cele optice, nu incurca deloc reproducerea grafica a imaginilor pe display. Mai mult, el este imun la schimbari de luminozitate a mediului ambiant sau la urmele lasate pe ecranul telefonului de degetele utilizatorului.

Scanarea ultrasonica va fi 3D, urmand a reproduce cu acuratete crescuta un model digital al amprentelor utilizatorilor. Vor fi facute scanari pe trei nivele diferite. Primul nivel va detecta liniile generale ale crestelor amprentei, in timp ce al doilea va scana bifurcatiile si capetele amprentelor. In final, al treilea nivel de scanare va analiza porii din piele si inceputul cresterii de noi creste.

Totusi, exista si zvonuri potrivit carora, doar doua din telefoanele de top din seria S10 vor avea aceste scanere, alte modele urmand a fi echipate cu scanerul optic pe care Samsung il foloseste deja.

Introducerea unui scaner ultrasonic in displayurile noilor telefoane S10 va creste probabil putin costul de inlocuire ecran Samsung, dar reparatia va fi oricum mult mai ieftina decat cumpararea unuia nou.