Samsung va folosi Ultra Thin Glass pentru telefoanele flexibile

/, Blog, Samsung/Samsung va folosi Ultra Thin Glass pentru telefoanele flexibile

In ultima vreme au tot aparut zvonuri potrivit carora Samsung ar urma sa modifice structura ecranelor lor flexibile, renuntand la polimerii de plastic si indreptandu-se catre Ultra Thin Glass (UTG). Acest lucru a fost confirmat in mod oficial, dupa ce producatorul koreean a anuntat ca a semnat un contract exclusiv cu firma Dowoo pentru fabricarea unui nou tip de display. Asta inseamna ca Dowoo va oferi acest tip de sticla ultra-subtire doar lui Samsung si nici unui alt producator de telefoane sau displayuri.

In acest moment, Dowoo estimeaza ca productia lunara ar fi de ajuns pentru aproximativ 500000 de unitati, dar acest numar s-ar putea imbunatati daca situatia o va cere. Noul tip de ecran Samsung va folosi un strat de UTG mai subtire de 100µm, iar unele voci mentioneaza chiar o grosime de 30µm, mai mica decat cea a unui fir de par uman.

Sticla ultra-subtire este un compus superior poliamidei pe care a folosit-o deja Samsung in fabricarea lui Galaxy Fold si vine cu o mult mai mare rezistenta la zgariere. Este notoriu faptul ca ecranul lui Fold este foarte sensibil la zgariere; de asta ne asteptam ca viitoarea versiune a acestui terminal sa fie updatata cu acest compus nou.

Mai mult, se pare ca Samsung va folosi acest tip de sticla si pentru alte terminale, urmand sa treaca destul de probabil la includerea lui pe mai toate telefoanele mobile pe care le fabrica. Koreenii estimeaza ca vor vinde undeva la 5-6 milioane de telefoane cu ecran flexibil in 2020; in cazul in care sperantele lor se materializeaza, Dowoo va trebui sa faca eforturi serioase pentru a tine pasul.

Samsung a investit deja mai bine de 10 milioane de dolari in Dowoo si planuieste noi infuzii de capital tintite atat catre imbunatatirea capacitatii de productie locala in korea, cat si extinderea cu o noua uzina, cel mai probabil in Vietnam.

Va fi interesant de vazut daca Samsung va reusi sa aduca pe piata un telefon echipat cu ecran UTG inaintea celor de la Apple. Avand in vedere ca primele anunturi ale koreenilor vor avea loc undeva in februarie, se pare ca Samsung vor “fura startul” lui Apple in aceasta competitie.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.