Samsung va introduce procesoare grafice AMD

/, Blog, Samsung/Samsung va introduce procesoare grafice AMD

Samsung Electronics si AMD au semnat un protocol de colaborare pentru a implementa tehnologiile gigantului de procesoare grafice in viitoarele procesoare care vor echipa generatiile urmatoare de telefoane mobile ale koreenilor.

In prezent, Samsung foloseste tehnologia Mali a lui ARM, dar in curand se apre ca vom avea inca o optiune in ceea ce priveste procesoarele Exynos. Macar unele din ele, daca nu chiar toate, vor beneficia de noua arhitectura scalabila RDNA a lui AMD, pe care cei din urma au fost de acord sa o licentieze catre Samsung, bineinteles contra cost. Pentru moment, nu se stie cum vor evolua preturile viitoarelor procesoare Exynos ce contin tehnologie AMD, dar cert este ca nu vor scadea.

AMD a lansat tehnologia RDNA saptamana trecuta la targul Computex in Taipei, declarand ca ea reprezinta fundatia noilor arhitecturi de procesoare grafice pe care se va baza compania. RDNA se adreseaza atat sistemelor gaming PC, cat si consolelor si sistemelor din cloud. Ea ofera performate de 1.25 de ori mai bune la aceeasi viteza comparate cu ceea ce ofera acum tehnologia Graphics Core Next (GCN), in timp ce performanta raportata la acelasi consum de energie este de 1.5 ori mai ridicata.

Samsung nu a anuntat inca vreo intentie de a patrunde pe piata telefoanelor dedicate gamerilor, dar e lesne de crezut ca va face acest pas intr-un segment aflat in contiuna crestere in ultimii ani. Piata telefoanelor de gaming a crescut recent intr-un ritm care i-a facut inclusiv pe unii fabricanti de periferice sa construiasca telefoane mobile, cu cel mai rasunator nume fiind, bineinteles, Razer. Asus, alaturi de alti producatori chinezi sunt si ei in aceasta nisa si se pare ca profiturile sunt cel putin multumitoare.

Desigur, cu o noua generatie de procesoare grafice pentru telefoane se impune si dezvoltarea unui tip nou de ecran Samsung care sa permita exploatarea performantelor lor la maxim, iar koreenii par sa stie acest lucru, desi inca nu au pomenit nimic odata cu acest anunt. Ceva ne zice totusi ca lucruri marete sunt pe cale a se intampla in tabara Samsung, asa ca vom urmari acest subiect indeaproape.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.