Samsung va trebui sa updateze scannerul de amprenta din ecran

/, Blog, Samsung/Samsung va trebui sa updateze scannerul de amprenta din ecran

Samsung a descoperit ca scannerul lor de amprenta poate fi pacalit usor in cazul in care utilizatorii instaleaza o folie de protectie pe ecran. Este vorba de anumite tipuri de folie din silicon, care acopera telefonul in intregime, si implicit displayul.

Problema apare atunci cand utilizatorii de S10 sau Note 10 care au instalata o asemenea folie isi inregistreaza amprentele pentru deblocarea telefonului peste ea. Alcatuirea acestor folii face ca inregistrarea amprentei posesorului sa fie alterata, intrucat telefonul memoreaza mai degraba structura foliei in loc de “harta” degetelor.

Astfel, cu folia montata, aproape orice deget va putea debloca terminalul, chiar daca el nici macar nu apartine posesorului. Producatorul koreean nu recomanda instalarea acestui tip de protectie din silicon si ii sfatuieste pe utilizatori sa foloseasca doar foliile de plastic originale pentru protejarea unui astfel de ecran Samsung.

In acelasi timp, fabricantul a declarat ca lucreaza la un remediu care va fi livrat cu proximul update software, dar este inca neclar ce ar putea face ca sa elimine acest major inconvenient. La urma-urmei, autentificarea prin intermediul amprentei se presupune a fi una din cele mai sigure metode de a bloca accesul neautorizat la un telefon, dar in acest caz lucrurile nu par sa stea deloc asa.

Unele voci sustin crearea unor folii de protectie decupate in zona scannerului de amprenta, la fel cum putem vedea inca pe telefoanele iPhone cu buton Home si scannerul Touch ID integrat in el. Samsung pare insa sa isi iubeasca prea mult ecranele pentru a produce asemenea folii, asa ca ramane de vazut cum va rezolva aceasta bresa de securitate, in alt fel decat sa se ascunda in spatele indemnului ca utilizatorii de S10, S10+ si Note 10 sa foloseasca doar produsele oficiale recomandate.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.