Samsung va vinde sticla UTG catre cei interesati

/, Blog, Samsung/Samsung va vinde sticla UTG catre cei interesati

Odata cu lansarea lui Galaxy Z Flip, Samsung a deschis un nou drum in ceea ce priveste fabricarea telefoanelor mobile. Noul tip de ecran Samsung care utilizeaza stricla ultra-subtire, sau UTG (Ultra Thin Glass) a permis producatorului koreean sa isi concentreze atentia asupra unei noi directii de business.

Pe scurt, Samsung a patentat structura si compozitia ecranului folosit la Galaxy Z Flip, care utilizeaza un strat de circa 30 microni de UTG. Pentru acest produs, Samsung a cerut un patent de trademark in nu mai putin de 38 de tari deja, sub numele de Samsung UTG, in vederea comercializarii lui catre alti fabricanti de telefoane mobile care isi doresc sa produca displayuri flexibile.

Cel mai recent terminal lansat de Samsung nu este totusi inca ceea ce viseaza unii utilizatori. Ecranul lui este deocamdata protejat de un compus platic care poate suferi zgarieturi destul de usor, Samsung avertizandu-si clientii sa aiba grija de el. Displayul cu UTG nu este la fel de rezistent ca cele acoperite cu Corning Gorilla Glass, dar credem ca el va fi dezvoltat in continuare.

Cert este ca Galaxy Z Flip are un ecran net superior lui Galaxy Fold, iar acest progres este un semn important ca industria poate avansa mult inca in aceasta directie. UTG folosit de Samsung este fabricat de compania Dowoo, in care koreenii detin circa 27.7% din actiuni, fiind cel mai mare investitor. Putem estima ca Samsung isi va mari preocuparile in domeniul sticlei ultra-subtiri in incercarea de a pune pe piata cat mai curand un produs mai bun, care sa fie mai simplu de vandut catre terti.

Mai mult, ecranele care utilizeaza tehnologia UTG nu sunt rezervate doar industriei de telefoane mobile, Samsung estimand ca folosirea acestor displayuri va putea fi extinsa in scurt timp catre numeroase alte aplicatii din varii domenii.

Desi inca la inceput, ecranele UTG au un potential urias, in directa legatura cu capabilitatile pe care Samsung va putea sa le dezvolte pentru ele. Cel mai probabil nu vom avea prea mult de asteptat pana cand aceste displayuri vor deveni un lucru obisnuit in vietile noastre.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.