Scannerul de amprenta al lui S10 poate fi pacalit

/, Blog, Samsung/Scannerul de amprenta al lui S10 poate fi pacalit

Userul darkshark de pe Imgur a postat o filmare in care pare sa poata pacali scannerul ultrasonic de amprenta pe care Samsung l-a introdus odata cu cea de-a 10-a generatie a telefoanelor Galaxy S. Darkshark a folosit imitatia unui deget care a fost printat cu ajutorul unei imprimante 3D.

El a fotografiat propria amprenta lasata pe un pahar, apoi a folosit Photoshop pentru a creste contrastul si a imbunatati calitatea imagii. Cu ajutorul programului 3DS Max, a reusit apoi sa construiasca o imagine tridimensionala a amprentei pe care a printat-o cu o imprimanta 3D AnyCubic Photon LCD cu rasina. Darkshark admite ca a fost nevoie de trei incercari pentru a obtine o amprenta capabila sa pacaleasca scannerul lui S10, dar in final telefonul a fost deblocat la fel de usor si de repede ca si cum ar fi fost vorba despre degetul proprietarului.

Desi acest experiment pare desprins din filmele de spionaj, el are menirea de a arata ca deocamdata, tehnologia ultrasonica a lui Qualcomm nu este nici pe departe atat de sigura pe cat se spune. Nu este prima data cand tehnologiile de autentificare securizata folosite de Samsung sunt pacalite, celebra fiind seria de cazuri in care programul de recunoastere faciala 2D fusese pacalit cu fotografii sau filmari ale chipurilor proprietarilor autorizati.

Se pare ca deocamdata, metoda de autentificare cu cele mai bune rezultate a fost scannerul de iris pe care il folosise Samsung in trecut, dar care a fost abandonat de ultimele generatii de flagshipuri.

Pe de alta parte, integrarea acestui scanner ultrasonic a venit la pachet cu o alta arhitectura a displayului lui S10, senzorul fiind sudat de ecran. In cazul in care deteriorati ecranul unui astfel de telefon, un service nu va mai putea efectua o simpla inlocuire sticla Samsung, fiind nevoie de schimbarea integrala a displayului.