Se gandeste oare Samsung la un telefon dublu-flexibil?

/, Blog, Samsung/Se gandeste oare Samsung la un telefon dublu-flexibil?

A iesit la iveala unul din patentele depuse de Samsung in 2017, care infatiseaza un telefon cu ecran flexibil, dar compus din trei segmente, spre deosebire de Galaxy Fold, prezentat publicului cu putin timp in urma. Desi in lumea telefoanelor mobile 2 ani inseamna deja o perioada foarte lunga, nu putem sa nu ne intrebam daca Samsung se gandeste serios la un asemenea terminal, ori a abandonat aceasta idee indrazneata.

Bazandu-se pe schitele atasate patentului, LetsGoDigital au creat o randare digitala a felului in care ar putea arata un asemenea telefon Samsung. Desi rodul imaginatiei si extrapolarii, acest design este unul placut si interesant, chiar daca nu suntem chiar cei mai mari iubitori ai telefoanelor flexibile.

Randarea ne infatiseaza un telefon care are forma patrata atunci cand este inchis, si cu un raport ce pare a se apropia de clasicul 16:9 cand este desfasurat. Marginile ecranului sunt aproape absente, iar caracteristica aceasta am putea-o vedea in curand la mai toate telefoanele mobile.

Bateria si componentele sunt instalate in cele doua segmente laterale care se pliaza, centrul acestui concept fiind alcatuit eminamente din ecran. In fotografie se poate vedea o nervura pe spatele panoului central, care are cel mai probabil un rol structural, de a imbunatati rigiditatea ecranului.

Formatul pliat al telefonului este unul destul de putin practic, si nu putem sa nu ne gandim la telefoane oarecum similare care nu s-au bucurat deloc de popularitate, in ciuda faptului ca erau excelent echipate (Nokia sau Blackberry). Cand este pliat, Galaxy Fold arata mult mai mult a telefon obisnuit, in timp ce acest concept pare mai degraba anti-ergonomic.

Desigur, un telefon dublu-pliabil este un concept fezabil, asa cum am vazut la Xiaomi Mi Fold, desi pana la punerea in practica sunt destul de multe obstacole tehnice si constructive. In plus nu ne imaginam inca in ce fel ar trebui sa arate o carcasa sau folie de protectie pentru un asa telefon. In lipsa ei, ar trebui fie sa fiti extrem de atent in utilizare, sau sa incepeti sa strangeti bani pentru o inlocuire ecran Samsung chiar imediat dupa ce l-ati achizitionat.