Se pare ca Galaxy Z Fold Lite nu apare anul acesta

/, Blog, Samsung/Se pare ca Galaxy Z Fold Lite nu apare anul acesta

Faptul ca versiunile FE (Fan Edition) ale unor telefoane de top ale lui Samsung s-au bucurat de un succes remarcabil nu reprezinta o noutate. Mai mult, producatorul koreean afirmase ca ia serios in calcul dezvoltarea unei nise dedicate terminalelor FE bazate pe telefoanele de top pe care le va dezvolta, iar toata lumea a fost incantata de perspectiva unei versiuni Lite a lui Galaxy Z Fold.

Cu toate acestea insa, este din ce in ce mai probabil ca nu vom vedea un Z Fold in versiune ieftina anul acesta. Publicatia SamMobile pretinde ca ar avea informatii direct de la gigantul asiatic, iar pe lista terminalelor pliabile pentru 2021 nu s-ar gasi nici versiunea Lite a lui Z Fold si nici vreun terminal cu balamale duble si trei panouri.

Potrivit sursei citate, Samsung nu se gandeste decat la lansarea unor succesori ai lui Z Fold 2 si Z Flip 5G, restul telefoanelor flexibile fiind cel mai probabil programate pentru 2022. Chiar si phabletul Galaxy Note, care ar fi trebuit lansat in august, a fost “impins” pentru anul viitor, aceasta decizie subliniind inca o data interesul sporit pe care Samsung il acorda noului segment de telefoane pliabile si miza mare pe care o pune pe ele.

Pentru moment, fiecare din telefoanele echipate cu un ecran Samsung flexibil reprezinta un gadget de nisa, atat prin prisma robustetii incomparabil mai scazute in comparatie cu terminalele traditionale, dar si din perspectiva pretului. Cele mai ieftine dispozitive de acest gen pornesc din jurul a 1500 euro si sfarsesc deasupra pragului de 2000€, facandu-ele obiecte rezervate pentru clientii cu dare de mana.

Tocmai pentru a le face mai populare, Samsung planuieste sa introduca versiuni Lite sau Fan Edition ale catorva asemenea telefoane, insa se pare ca mai avem de asteptat pana cand solutiile tehnice vor permite o scadere semnificativa a preturilor.