Se pregateste din nou Touch ID pentru iPhone?

/, IOS, iPhone/Se pregateste din nou Touch ID pentru iPhone?

Apple ar putea avea planuri mari in legatura cu viitoarele telefoane. Ele se refera la posibilitatea de a reintroduce un scanner de amprenta pe noile generatii de iPhone. Unul din patentele Apple recent dezvaluite in presa online arata ca producatorul nord-american ar avea deja idei bine conturate in ceea ce priveste tehnologiile folosite pentru autentificare pe iPhone.

Una din imaginile publicate arata schita logica a interfetei de autentificare intr-un scenariu in care Face ID nu reuseste sa recunoasca o fata. Prima optiune evidentiata este Use Touch ID, urmata de un desen al unei amprente. Alternativ, utilizatorul ar putea folosi codul personal pentru a debloca telefonul.

Ceea ce este cel mai bizar insa este faptul ca schitele telefoanelor infatiseaza terminale prevazute cu un buton Home, cel care a disparut definitiv de pe noile telefoane Apple, XR, XS si XS Max. Ne gandim ori ca acest zvon legat de reintroducerea lui Touch ID este pur si simplu o nascocire a unora care cauta stiri de asa-zisa senzatie, ori Apple a folosit deliberat conturul unor telefoane cu buton de Home pentru a crea confuzie.

Ce e insa cel mai interesant e drumul pe care va merge Apple, daca intr-adevar va reintroduce autentificarea pe baza de amprenta in paralel cu Face ID. Senzorii optici par a fi de domeniul trecutului, inlocuiti de cei ultrasonici produsi de catre Qualcomm, care deja isi fac loc in piata telefoanelor mobile. Dat fiind ca Apple si Qualcomm sunt in litigiu, ne-am putea astepta sa vedem cum Cupertino investeste intr-un alt fabricant, poate chiar Synaptics, ori incearca sa dezvolte propriul senzor integrabil in ecran.

Ramane de vazut ce noutati aduce aceasta iarna si ne pregatim pentru noile tehnologii pe care va trebui sa le stapanim in unul din cele mai comune tipuri de reparatii, cel care presupune o inlocuire sticla iPhone.