Se zvoneste Z Fold3 ar avea un ecran exterior mai mic

/, Blog, Samsung/Se zvoneste Z Fold3 ar avea un ecran exterior mai mic

Din media online asiatica ne parvine un zvon mai degraba bizar, potrivit caruia, viitorul Z Fold3 ar urma sa fie echipat cu un ecran Samsung de doar 5.4” diagonala la exterior. Sursa este Chun Corp, care, intr-o postare pe Twitter, declara ca desi rezolutia displayului exterior al lui Z Fold3 ar fi aceeasi cu cea a omologului de pe Z Fold2, adica 816 x 2260 pixeli, dimensiunile sale ar putea fi reduse la 5.4”.

Majoritatea expertilor din industrie care si-au dat cu parerea asupra acestui aspect considera ca ar putea fi mai degraba vorba despre o eroare de scriere, in realitate acest ecran urmand a fi unul de 6.4” sau 7.4”.

O asemenea dimensiune pare a fi mult mai rezonabila, in special datorita faptului ca Samsung declarasera ca vor mari putin dimensiunea ecranului principal, prin reducerea marginilor sasiului terminalului. Astfel, Z Fold3 ar urma sa aiba o diagonala desfasurata a displayului de 7.7”, in loc de 7.6”.

Ambele ecrane care intra in alcatuirea lui Z Fold3 sunt livrate de Samsung Display, una din companiile concernului koreean. Spre deosebire, concurenti in aceasta nisa precum Huawei, Oppo sau Xiaomi, isi echipeaza telefoanele flexibile cu combinatii de displayuri provenite de la Samsung, BOE sau TCL China Star Optoelectronics.

Ce este cert e faptul ca in 2021 si anul urmator vom avea o sumedenie de lansari de telefoane mobile flexibile, mai multi producatori chinezi anuntand deja ca au in dezvoltare macar cate un asemenea terminal pentru perioada urmatoare. Intre ei, Oppo se distinge printr-un model care va avea un ecran de 8” si care este asteptat a fi lansat pana la sfarsitul acestui an.