Seria Galaxy A primeste stabilizare optica

/, Blog, Samsung/Seria Galaxy A primeste stabilizare optica

Telefoanele din seria Galaxy A au evoluat mult in ultimii ani, pana in punctul in care modele precum A51 sau A71 sunt foarte greu de deosebit de flagshipurile seriei S. Samsung insa nu pare sa se multumeasca doar cu atat, astfel incat va implementa in acest an si una din functionalitatile care pana acum fusesera rezervate modelelor premium in ultimii ani.

Viitoarele modele de top ale seriei A vor beneficia de stabilizare optica (OIS sau Optical Image Stabilization), o caracteristica foarte importanta pentru obtinerea unor imagini de mai buna calitate, in special in cazul expunerii mai lungi cand se fac fotografii in conditii de luminozitate scazuta.

Integrarea OIS presupune mecanisme mai complexe ale camerelor foto, care vin, evident, cu costuri mai mari ce se reflecta in pretul final al telefoanelor. Samsung sunt insa increzatori ca adaugarea stabilizarii optice va face telefoanele Galaxy A si mai atractive. Se presupune ca cel mai probabili candidati ar fi A81 si A91, dar unele voci nu exclud extinderea acestui upgrade la intreaga serie.

In acest moment pare destul de greu de crezut ca telefoane entry-level precum A11 vor avea parte de stabilizare optica, insa Samsung ar putea simplifica intrucatva acest sistem pentru a-l implementa si in telefoanele cele mai ieftine.

Deocamdata, modele precum A51, A71 sau A90 sunt aproape identice cu flagshipurile, cu exceptia ca modelele premium au distinctivul ecran Samsung cu margini puternic curbate si procesoare mai performante. Totusi, A90 are deja un Snapdragon 855, ceea ce il duce inspre zona de top. Adaugarea de noi functionalitati high-end nu poate decat sa faca seria A si mai atractiva, in special daca preturile se vor mentine competitive.