Specificatiile lui Galaxy A90 5G dezvaluite

/, Blog, Samsung/Specificatiile lui Galaxy A90 5G dezvaluite

Galaxy A90 5G este cel de-al patrulea telefon care suporta acest standard modern de comunicare si cel dintai care nu face parte din gama premium. Desi pozitionat in partea superioara a familiei medii Galaxy A, acest terminal este totusi unul care sta sub telefoane flagship precum S10 sau Note 10.

A90 5G vine cu un ecran Samsung foarte generos, cu o diagonala de 6.7″ pe tehnologie Super AMOLED si cu o crestatura in partea superioara, caracteristica displayului Infinity-V al koreenilor. Crestatura ascunde o camera de selfie performanta, echipata cu un senzor de 32 MP.

Creierul lui A90 5G este un procesor Snapdragon 855, iar telefonul vine in doua versiuni de memorie. Prima are 6 GB de RAM si 128 GB de stocare care poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD de pana la 512 GB. Un model superior vine echipat cu 8 GB de memorie RAM, iar ambele ruleaza Android 9 Pie din fabrica.

Camerele de pe spate au trei senzori, unul principal de 48 MP, ajutat de unul ultra-wide de 8 MP si de unul de 5 MP pentru adancimea de camp. Printre tehnologiile foto si video prezente pe A90 5G regasim Super Steady, Scene Optimizer si Flaw Detector, in timp ce camera de selfie are si un mod Live Focus. Pentru moment, acest terminal vine in variantele alba si neagra, cu un acumulator de 4500 mAh si incarcare rapida de 25W.

Cei care folosesc telefonul pentru productivitate se pot bucura de tehnologia Samsung DeX, care le permite sa il conecteze direct la un monitor si sa il utilizeze ca un mini-computer bazat pe Android. A90 5G este primul telefon al familiei A care poate face acest lucru, iar asta ne duce cu gandul la perspectiva in care Samsung va introduce DeX si pe alte telefoane din gama medie.

El se lanseaza in Korea zilele acestea, cu un pret estimat undeva in jurul a 700-800 €.