Telefoanele flexibile ar deveni populare si ieftine abia dupa 2020

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Telefoanele flexibile ar deveni populare si ieftine abia dupa 2020

Telefoanele flexibile sunt abia la inceput, si doar doi din fabricantii importanti s-au incumetat sa scoata pe piata asemenea modele. Tehnologia care le diferentiaza de cele obisnuite este inca in faze incipiente si sunt multe aspecte care trebuie perfectionate, dar cel mai important element s-a descoperit a fi nu ecranul, cu unul la care ne gandisem mult mai putin.

Este vorba despre balamalele care permit telefonului sa se plieze. Un studiu recent realizat de DigiTimes arata ca aceste balamale sunt pe cat de scumpe, pe atat de greu de produs, si din cauza asta telefoanele pliabile au preturi exorbitante si sunt si fabricate in cantitati reduse.

Cea mai mare problema o reprezinta faptul ca balamalele pentru telefoane pliabile sunt componente de foarte inalta precizie. Orice abateri de la tolerantele maxime admise le face inutilizabile intrucat aceste mecanisme presupun u functionare extrem de precisa.

Desi initial se crezuse ca aceasta tehnologie nu va diferi prea mult de cea folosita la netbook-uri, realitatea a demonstrat ca este mult mai dificil de produs balamale pentru telefoane mobile. In plus, asa o piesa pentru un telefon mobil trebuie sa se inchida si sa se deschida perfect de mult mai multe ori decat o balama de laptop, iar de rezistenta ei depinde succesul sau insuccesul unui terminal flexibil.

Alaturi de ecranele fabricate din materiale speciale, care sunt si ele printre cele mai scumpe componente, balamalele reprezinta adevarata problema cu care se confrunta in acest moment industria de mobile.

Alaturi de Huawei si Samsung, Apple si chiar si alti producatori mai mici lucreaza intens la telefoane cu ecran flexibil dar se pare ca va trebui sa asteptam macar inca un an pana cand acesta tehnologie va evolua suficient pentru a fi competitiva, atat sub aspect functional cat si al pretului. Cat despre ce va insemna o inlocuire ecran telefon pentru aceste terminale, vom vedea atunci cand acestea se vor raspandi mai mult.