Toate iPhone ar putea fi 5G in 2020

/, IOS, iPhone/Toate iPhone ar putea fi 5G in 2020

Unul din cei mai respectati analisti ai industriei de mobile, Ming-Chi Kuo considera ca Apple ar putea echipa intreaga gama de iPhone cu conectivitate 5G incepand de anul viitor. Initial, Kuo considerase ca doar unul din telefoanele de varf ale lui Apple va beneficia de acest nou standard de comunicatii mobile, insa recenta achizitie a nord-americanilor pare sa ii fi schimbat radical parerile.

Este desigur vorba despre cumpararea de catre Apple a intregii divizii de modemuri de telefonie mobila a lui Intel, o tranzactie oficializata cu cateva zile in urma si care are un pret pe masura. Apple a platit un miliard de dolari lui Intel pentru afacerea cu modemuri mobile, punand astfel mana si cei 2200 de lucratori implicati in proiect, peste 17000 de patente si intreaga proprietate intelectuala a lui Intel legata de modemurile pentru smartphone.

Combinand hotararea cu care Apple isi doreste sa fabrice un modem 5G cat mai performant cat mai rapid cu importantele lor resurse financiare si tehnologice, ne putem astepta intr-adevar ca generatia de iPhone din 2020 sa aiba conectivitate de top.

Kuo is mai bazeaza estimarile si pe previziunile de dezvoltare a pietei 5G, nu atat prin prisma extinderii retelelor, cat prin faptul ca multi fabricanti de telefoane Android planuiesc sa echipeze modemuri 5G inclusiv in terminale care ar costa ppana in 300 $. O asemenea stare de fapt i-ar putea convinge pe Apple sa foloseasca 5G inclusiv in telefoanele lor cele mai ieftine, pentru a tine pasul cu concurenta.

Primele iPhone 5G ar putea utiliza tehnologia sub-6GHz, care este ceva mai lenta decat cea mmWave, dar care vine la un pret considerabil mai mic. Kuo crede ca in 2021 am putea avea primele modemuri 5G fabricate de Apple insisi si incluzand cele mai avansate tehnologii.

Suntem curiosi cand vor introduce Apple un nou ecran iPhone, la fel, una din cele mai asteptate update-uri in randul fanilor companiei.