Toate trei iPhone din 2020 vor fi compatibile 5G

/, IOS, iPhone/Toate trei iPhone din 2020 vor fi compatibile 5G

Faptul ca Apple a ramas in urma in cursa 5G nu reprezinta o noutate, insa se pare ca 2020 va aduce o echilibrare spectaculoasa a acestei stari de lucruri. Astfel, potrivit lui Nikkei Asian Review, toate trei modelele de iPhone noi care vor fi lansate in 2020 vor beneficia de un modem 5G, cu exceptia lui iPhone SE 2, desigur.

Producatorul nord-american este recunoscut pentru precautia cu care implementeaza o sumedenie de tehnologii noi, cu riscul de a cauza un decalaj. Totusi, rezultatul cel mai important al acestei filosofii este faptul ca aproape fiecare aspect nou pe care il implementeaza functioneaza din prima fara erori. Asa pare sa fi fost cazul si cu comunicatiile 5G; retelele 5G sunt inca la inceput, iar Apple ar putea urmari sa lanseze telefoane compatibile cu acest standard cand infrastructura va fi mai matura.

Apple ar urma sa foloseasca un modem 5G fabricat de Qualcomm si care poarta numele de cod X55. Surse ramase inca anonime afirma ca acest modem va fi cel mai avansat din punct de vedere tehnologic, oferind comunicatii la viteze superioare modemurilor actuale.

Apple a cumparat anul acesta divizia de modemuri mobile a lui Intel, dar va mai dura mult pana cand vor putea avea propriul lor cip 5G, cel mai probabil integrat in procesoarele pentru iPhone. Gigantul din Cupertino a platit in jur de un miliard de dolari pe afacerea de modemuri mobile a lui Intel, si spera ca 2022 sa aduca primele produse disponibile pentru productia de masa, dar unele voci estimeaza ca 2024 ar fi o data mai realista.

Urmeaza sa aflam detalii despre viitoarele telefoane pe care Apple planuieste sa le lanseze anul viitor. Pana acum stim ca sasiul lor va fi inspirat din formele primului iPhone cu spate din sticla, iPhone 4, iar potrivit celor mai recente zvonuri, procesoarele ar putea fi fabricate pe tehnologie de 5 nm.

De asemenea, zvonurile mai mentioneaza si o camera Time-of-Flight, un nou tip de ecran iPhone pe tehnologie OLED, cu doua terminale posibil echipate cu ecrane flexibile care sa reduca numarul accidentelor.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.