Un iPhone integral din sticla si cu ecran pe spate?

/, IOS, iPhone/Un iPhone integral din sticla si cu ecran pe spate?

Primul iPhone fabricat integral din sticla a fost imaginat inca din 2013, dar el nu s-a materializat intr-un produs comercial. Recent, un nou patent a fost depus de catre Apple in luna octombrie, iar el reitereaza ideea unui ecran iPhone care sa fie extins pe o suprafata mai mare si chiar pe spatele telefonului.

Detaliile acestui nou patent sunt foarte sumare, iar descrierile care il insotesc sunt mai degraba plastice, fara a oferi prea multe detalii tehnice. Cateva dintre formularile din dosarul patentului sunt insa cel putin interesante. “Exista o nevoie reala de o forma noua in produsele electronice care sa extinda functionalitatea catre mai mult decat o singura suprafata a unui dispozitiv,” scrie Apple, adaugand ca “investigheaza cai prin care sa maximizeze utilizabilitatea unor portiuni inca neutilizate ale dispozitivelor.”

Este inca incert daca Apple are planuri serioase in aceasta directie, dar avand in vedere ca sticla ultra-subtire (UTG) tinde sa devina materialul predilect pentru cele mai novatoare telefoane mobile, chiar am putea vedea producatorii luand in serios aceasta optiune de design.

Patentul intial al lui Apple infatiseaza un telefon cu sectiune lenticulara, al carui ecran este infasurat in jurul intregului corp, dar fara a da detalii despre functionalitatea acestor noi suprafete. Cel mai probabil, specialistii din Cupertino inca lucreaza pentru a trasa specificatiile noi ale unui asemenea telefon.

Deocamdata stim ca in continutul dosarului acestui patent include o referire la un software de tracking facial care ar putea determina orientarea in spatiu a telefonului bazandu-se pe compararea cu pozitia fetei utilizatorului.

Este greu de imaginat cum ar reactiona asa un telefon cand ar fi scapat din mana pe o suprafata dura, dar credem ca rezultatele nu ar fi deloc imbucuratoare, cel putin nu pana cand cineva inventeaza o sticla exceptional de dura.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.