Un nou patent Samsung infatiseaza o camera de-a dreptul ciudata

/, Blog, Samsung/Un nou patent Samsung infatiseaza o camera de-a dreptul ciudata

Pe cat de controversata fusese crestatura cu care se lansase initial iPhone X, pe atat de repede a fost adoptata de cea mai mare parte a fabricantilor, o exceptie notabila facand Samsung, care a preferat sa introduca perforatii in ecran pentru camera/camerele de selfie in loc sa isi “ciunteasca” displayurile.

Un patent Samsung recent dezvaluit ne infatiseaza o noua posibila abordare in problema camerelor de selfie si a senzorilor care se regasesc pe fata telefoanelor, dar ea pare si mai ciudata decat celebra crestatura a lui Apple. Samsung a inaintat un nou patent de design catre KIPO (Korean Intellectual Property Office), iar LetsGoDigital au creat randarile de mai sus bazandu-se pe descrierile din continutul dosarului.

Samsung ar putea opta pentru un ecran complet, fara crestaturi sau perforatii, prin amplasarea camerei de selfie si a senzorilor aferenti inafara lui, intr-un soi de “cocoasa” pozitionata deasupra marginii de sus a displayului. Pe cat de ciudata ar putea parea asa o abordare, ea a fost luata in considerare de mai multi fabricanti de telefoane mobile. In aceasta cocoasa am putea vedea atat camera sau camerele de selfie, senzorii de lumina ambientala, dar si difuzorul, mentinand astfel ecranul integral liber.

Deocamdata pare greu de crezut ca producatorul koreean va merge in directia asta in drumul spre a oferi publicului un ecran Samsung care acopera integral fata unui telefon. Totusi nu ne-ar mira sa vedem un asemenea design pus in practica macar pe unul din telefoanele lor, cel mai probabil apartinand uneia din seriile sub-premium, si scos pe piata ca un soi de test.

Mai multe voci considera ca aceasta cocoasa nu isi are rostul dat fiind ca alti fabricanti au reusit sa micsoreze camera de selfie suficient de mult incat sa incapa intr-o margine foarte subtire deasupra ecranului. In acest sens, cel mai des mentionat exemplu este terminalul Meizu 16s, care arata foarte curat si elegant. Ramane de vazut daca Samsung va avea curaj sa se aventureze in acest teritoriu si sa exploreze noi directii mai putin conventionale.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.