Un Samsung flexibil cu trei panouri si tastatura fizica?

/, Blog, Samsung/Un Samsung flexibil cu trei panouri si tastatura fizica?

In 2018, Samsung a depus la KIPO (Korean Intellectual Property Office) un patent care a fost dezvaluit abia in luna iulie a acestui an. Designerul Sarang Sheth, editor sef al blogului Yanko Design si care a mai semnat o sumedenie de randari CAD pentru LetsGoDigital, a venit cu o reprezentare a acestui posibil telefon care aduce doua idei foarte interesante in lumea terminalelor mobile.

Dupa cum se poate vedea in fotografia de mai sus, acest telefon vine cu un nou tip de ecran Samsung flexibil, care este insa impartit in trei. Asadar, am putea avea de-a face in viitor cu telefoane care se pliaza in trei panouri, in loc de doua, cat au acum cele existente. Ideea nu este chiar noua, existand schite ale unor asemenea terminale, insa ce vedem aici este reprezentarea grafica a unui patent deja depus, ceea ce ar putea insemna un pas inainte catre transformarea lor in produse reale.

Nu avem inca dimensiuni estimate ale unui asemenea telefon Samsung, dar putem presupune ca el ar fi cu mai bine de 25% mai mare decat Z Fold, in forma lui desfacuta. Datorita felului in care este construit telefonul, koreenii ar scapa de nevoia de a adauga un al doilea ecran, intrucat unul din cele trei panouri se afla deja la exterior cand telefonul este pliat.

Al doilea element adaugat de Samsung la acest design este o tastatura dedicata, care iese din unul din cele trei panouri. Din cate vedem, este vorba tot despre una touch, insa, fiind orientata pe orizontala, ea ofera un spatiu mai amplu pentru degetele utilizatorului.

Este incert in acest moment daca Samsung chiar lucreaza intr-adevar la un display triplu-flexibil pentru un asemenea telefon pe care sa il lanseze in 2021, insa este din ce in ce mai probabil ca gigantul asiatic sa aloce eforturi crescande pentru a aduce pe piata terminale flexibile cat mai interesante.