Un simplu wallpaper va poate bloca telefonul Samsung

/, Blog, Samsung/Un simplu wallpaper va poate bloca telefonul Samsung

Telefoanele mobile au devenit adevarate uzine, rivalizand cu calculatoarele personale si permitand rularea de aplicatii complexe de productivitate, dar asta nu inseamna ca sunt ferite de cele mai stranii bug-uri. Unul din cele mai recente neajunsuri care pare sa afecteze telefoanele Samsung, dar si alte terminale Android are o sursa cel putin bizara: o simpla fotografie de wallpaper.

Stirea a fost publicata pe Twitter de celebrul IceUniverse, dar se pare ca originea acestui bug este mai veche. Primele raportari au aparut in martie 2018, insa pana acum, Google nu au luat-o prea mult in seama. Totusi, raspandirea ei la scara larga aceste zile ar trebui sa ii impinga pe dezvoltatorii sistemului de operare sa realizeze un patch de securitate care e asteptat in curand.

Pe scurt, daca va setati ca wallpaper imaginea prezentata mai sus pe un telefon Samsung, aveti foarte mari sanse ca el sa dea o serie de erori care vor duce la o bucla de restartare. Se pare ca profilul de culoare al imaginii respective nu este citit corect de sistemul de operare, cauzand o eroare fatala si generand o restartare. Cu toate astea, cand se va incarca din nou, OS-ul va incerca iar sa citeasca acel profil de culoare al imaginii, reluandu-se ciclul de restart.

Singura cale sigura de a opri acest comportament haotic este sa face un factory reset complet. Unii utilizatori afirma ca au reusit sa porneasca telefoanele in safe mode si apoi sa inlocuiasca wallpaperul cu unul inofensiv.

Nu avem inca o explicatie pentru aceasta situatie; in plus, acest bug pare sa afecteze si anumite telefoane Google Pixel, potrivit rapoartelor din mediile online. Pentru moment, cea mai buna recomandare este sa evitati a seta aceasta imagine ca wallpaper, chiar daca se nimereste sa v-o trimita un cunoscut.

In caz contrar, ati putea sa sa va treziti cu un smartphone inutilizabil, si, daca nu va pricepeti la Android, sa trebuiasca sa faceti un drum la un service Samsung, lasand la o parte posibilitatea de a pierde informatiile de pe smartphone.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.