Unul din noile iPhone va fi dual-sim

/, IOS, iPhone/Unul din noile iPhone va fi dual-sim

Se pare ca macar unul din visele fanilor iPhone va deveni realitate odata cu anuntarea noilor modele, care va avea loc pe 12 septembrie. Astfel, cele mai recente zvonuri, care par a fi confirmate din piata chineza, indica faptul ca Apple ar urma sa introduca un model dual-sim.

Desi pare o noutate greu de crezut pentru Apple, prezenta unui slot de SIM secundar este una din cele mai comune si vechi dorinte ale unei mari parti a clientelei iPhone. Surse din apropierea companiei Foxconn, unul din furnizorii de piese pentru Apple, sustin ca modelul dual-sim ar urma sa fie cel cu ecran LCD de 6.1”. Este, bineinteles, vorba despre modelul cel mai ieftin din cele trei care vor fi prezentate poimaine, desi ne asteptam ca versiunea cu doua sloturi de card SIM sa fie un pic mai scumpa decat modelul de baza.

In procesele de productie ale componentelor noilor iPhone, Foxconn are nu trei, ci patru coduri de produs final. Este vorba despre 801, 802, 803 si 804, ultimul crezandu-se ca desemneaza iPhone-ul care accepta doua SIM-uri.

Zvonul pare sa fie confirmat si de alte publicatii, care mentioneaza anumite referinte la sintagme precum „second SIM status” sau „ second SIM tray status” care au fost descoperite in sistemul de operare iOS 12 developer beta.

Totusi, nu este deloc cert daca Apple va oferi acest iPhone dual-sim doar in China, asa cum cred majoritatea specialistilor, sau il va vinde si in restul pietelor din lume. Desi piata chineza are particularitatile ei, daca Apple se decide sa comercializeze macar unul din noile iPhone intr-o versiune dual-sim, ar putea probabil sa-si rotunjeasca veniturile considerabil. Sunt destui clienti care si-ar dori atat un telefon Apple, cat si un al doilea terminal, dar nu-si permit doua iPhone. Unul in care sa poata folosi doua SIM-uri ar fi probabil o alegere pe care ar face-o fara sa se gandeasca de doua ori, chair daca iPhone sunt mai scumpe decat majoritatea flagshipurilor cu aceasta caracteristica.

Din pacate, pana pe 12 septembrie, inca navigam in ape tulburi in ceea ce priveste noile telefoane Apple. Dupa prezentarea oficiala insa, e probabil vremea sa va pregatiti telefoanele de vanzare, in cazul in care va doriti un nou terminal Apple. Sau il reparati pe cel vechi, care poate are nevoie de o inlocuire ecran iPhone, pana mai scad preturile.