Update-ul Oreo pentru S7 si S7 Edge oprit fortat

/, Blog, Samsung/Update-ul Oreo pentru S7 si S7 Edge oprit fortat

Samsung a suspendat distribuirea sistemului de operare Android 8.0 Oreo pentru terminalele Galaxy S7 si S7 Edge, lansate in 2016. La scurt timp dupa ce Samsung a inceput distribuirea noului firmware pentru cele doua telefoane, s-a confruntat cu un val de plangeri din partea posesorilor, care reclamau restartari neasteptate si cicluri de restart aleatorii. Prima miscare din partea producatorului coreean a fost sa opreasca livrarea acestui update catre S7 si S7 Edge, urmand sa investigheze situatia.

Android 8.0 Oreo a fost testat in faza beta timp de mai multe luni, dupa care a inceput distribuirea lui pe telefoanele Galaxy S8 si S8+. La fel ca si in cazul lui S7 si S7 Edge, cand utilizatorii au intampinat necazuri imediat dupa instalare, prima distribuire pe S8 si S8+ a creat ceva probleme si a fost oprita temporar.

Samsung ii sfatuieste pe posesorii de S7 sa se adreseze dealerilor oficiali, care vor incerca sa faca un downgrade, astfel incat telefoanele sa poata fi folosite. De asemenea, dealerii vor incerca sa recupereze cat mai mult din continutul telefoanelor afectate, fara a putea garanta insa succesul operatiunii.

Posesorii de Galaxy S7 si S7 Edge care nu pot ajunge la un magazin autorizat Samsung sunt sfatuiti sa incerce o revenire la setarile de fabrica in mod Recovery, insa sunt avertizati ca aceasta procedura va sterge integral datele din telefoane.

Daca nici aceasta manevra nu rezolva problema, Samsung ii indeamna pe posesori sa contacteze un centru de relatii cu clientii si sa perfecteze trimiterea prin posta a telefonului catre un dealer.

Au aparut deja unele voci care suspecteaza ca la originea acestor probleme s-ar afla multitudinea de aplicatii proprietare Samsung cu care producatorul incarca telefoanele. Asa-numitul bloatware ar putea fi cauza comportamentului gresit al noului sistem de operare, o chestiune de care s-au legat multe proteste in trecut, userii cerand lui Samsung sa nu instaleze atata de multe aplicatii inutile (si adesea insuficient testate) pe telefoane.

Acest gen de probleme de soft e mai bine sa fie drese de catre Samsung, insa pentru chestiunile hardware exista si alte solutii. De exemplu, display-urile zgariate sau sparte, care sunt una din cele mai des intalnite probleme, pot fi rezolvate usor si rapid in ateliere specializate in inlocuire ecran Samsung.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.