Va avea viitorul iPhone scanner de amprenta in ecran?

/, IOS, iPhone/Va avea viitorul iPhone scanner de amprenta in ecran?

O analiza recenta a specialistilor in telefoane mobile de la Bloomberg sugereaza ca urmatorul iPhone ar putea reintroduce functia Touch ID, desi intr-o maniera diferita de ceea ce aveam pana la iPhone 8. Sursa mentioneaza ca exista sanse reale ca Apple sa achizitioneze de la Qualcomm scannere de amprenta din noua generatie, pe care sa le poata integra intr-un nou tip de ecran iPhone.

Qualcomm a investit multi bani si eforturi sustinute pentru a imbunatati scannerul ultrasonic pe care il comercializeaza deja cu succes catre multi producatori de telefoane, printre care marele rival al lui Apple, Samsung. Acest scanner este mult mai rapid decat cel din prima generatie, iar suprafata sa utila a fost marita considerabil, transformandu-se astfel intr-o componenta cu o functionare semnificativ mai buna, mai rapida si mai sigura.

Pe de alta parte, Apple are deja reintrodusa functia Touch ID pe cateva modele de iPad, cu scannerul integrat in butonul lateral de pornire/blocare. Desigur, intrebarea cea mai importanta se refera la deciziile pe care le-ar putea lua producatorul nord-american. Pe de o parte, un scanner integrat in ecran ar insemna alinierea la limbajul de design al concurentei, insa Apple are deja in fabricatie scannerul in butonul lateral pe care l-ar putea folosi fara sa fie nevoie de investitii majore. Care va fi calea de urmat este probabil un raspuns pe care il vom mai astepta cateva luni.

Utilizarea senzorului lui Qualcomm ar presupune si dezvoltarea si fabricarea unui nou display pentru iPhone, iar aceasta operatiune inseamna atat costuri, cat si timp. Iar cum industria producatoare inca resimte serios impactul negativ al declinului economic cauzat de pandemie, este posibil ca viitorea generatie de iPhone sa aiba parte doar de imbunatatiti marginale si nu de vreun salt tehnologic major.