Viitorul iPhone SE ar putea avea ecran de 6”

/, IOS, iPhone/Viitorul iPhone SE ar putea avea ecran de 6”

Stim deja ca viitoarea generatie de iPhone SE s-ar putea lansa cel mai devreme undeva in toamna anului viitor. Reputatul analist Ming-Chi Kuo spune ca Apple nu ar avea nici un plan sa lanseze un nou SE in prima jumatate a anului, preferand sa isi indemne clientii existenti si pe cei noi sa se indrepte deocamdata catre unul din cele patru noi modele de iPhone. Un nou SE ar putea fi insa lansat alaturi de cea de-a 13-a generatie de iPhone, adauga Kuo.

Chiar daca momentul in care Apple va lansa un nou telefon pentru clientii cu bugete mai restranse este unul inca indepartat, avem deja primele estimari ale felului in care va fi el gandit. Kuo afirma ca este posibil ca gigantul nord-american sa livreze viitorul SE cu un nou ecran iPhone care va avea diagonala de 6”, dar nu este inca cert daca el va fi unul IPS LCD sau OLED.

Terminalul ar urma sa fie bazat pe un procesor A14, cel care echipeaza iPhone 12, iar asta inseamna ca va fi compatibil 5G, Apple trecand in acest fel la o gama care suporta, in intregime, acest standard modern de comunicatii.

Alte zvonuri includ prezenta a doua camere in modulul principal, dar si revenirea tehnologiei Touch ID, cu scannerul integrat in butonul de pornire-oprire, pe una din muchii. Noul iPad Air beneficiaza de Touch ID deja, si este asteptat ca el sa revina si pe iPhone 13; asadar, l-am putea vedea si pe viitorul SE, poate chiar in absenta Face ID, din ratiuni de pret.

iPhone SE si-ar putea gasi usor un loc bun in ecosistemul Apple. Clientii care isi doresc un telefon de mai mici dimensiuni ar putea opta pentru iPhone Mini, in timp ce cei pe care nu ii deranjeaza un display de 6” dar cauta un iPhone mai ieftin s-ar putea orienta catre noul SE si astfel toata lumea ar fi multumita.