Xiaomi prezinta a treia generatie de camera integrata in ecran

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Xiaomi prezinta a treia generatie de camera integrata in ecran

Xiaomi au dat publicitatii un film in care isi prezinta cea de-a treia generatie de camera de selfie integrata in ecranului unui telefon mobil. Aceasta tehnologie reprezinta unul din dezideratele cele mai inalte ale fabricantilor de mobile, incat ea ar permite in sfarsit eliminarea aproape totala marginilor displayurilor. Pana acum, incercarile tuturor au produs doar rezultate modeste calitativ, improprii transpunerii lor in produse destinate vanzarii.

Totusi, gigantul chinez afirma ca ar fi gasit rezolvarea acestei probleme, iar fotografiile efectuate cu acest nou tip de camera sunt foarte apropiate de cele realizate cu camere traditionale. Filmul de mai jos prezinta comparativ un telefon Xiaomi echipat cu camera dedesubtul ecranului si unul cu o arhitectura traditionala. Desigur, nu ne putem pronunta inca asupra veridicitatii prototipului, cel putin nu pana in momentul in care el va ajunge pe mainile unor testeri independenti.

Chiar si asa, se pare ca Xiaomi conduc in randul fabricantilor care isi doresc asa o echipare pe terminalele lor. Chinezii se bucura si de sustinere tehnologica din partea lui Samsung, si nu o data s-a intamplat ca modele noi de camera ale koreenilor sa fie lansate mai intai pe telefoane Xiaomi, pentru a fi testate in lumea reala si in scenarii de uz cotidian.

Ramane de vazut ce solutii are Apple pentru un asemenea ecran iPhone, desi nu credem ca gigantul din Cupertino este inca sub presiune la acest capitol. Pentru moment, Apple se confrunta o o alta mare problema legate de displayurile de iPhone 12, displayuri care ar putea sa nu fie inzestrate cu rata de refresh de 120 Hz, asa cum se sperase. Apple au primit stocuri de asemenea ecrane, insa circuitul integrat care le poate administra inca intarzie.

Asadar, este posibil sa avem de-a face cu modele de iPhone 12 Pro de 60 Hz, posibil urmate la inceputul anului viitor de o versiune upgradata la 120 Hz si care ar putea primi sufixul “S”, asa cum ne obisnuiseram cu iPhone 4, 5 si 6.